2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jótékonysági kézilabda mérkőzés

"Világbajnokok egy világbajnokért" mottóval szinte a teljes német kézilabda-válogatott pályára lépett vasárnap este a saar-vidéki Saarbrückenben azon a jótékonysági mérkőzésen, amelyet a német kézilabda sport legendás alakjának számítóJoachim Deckarm megs
2007. december 3. hétfő 06:50 - Hírextra
Heiner Brand edző vb-aranyérmes csapata három játékos kivételével teljes létszámban felvonult, hogy megmérkőzzön a tartomány válogatottjával, s a befolyt több mint 100 ezer eurót a ma is rendkívül népszerű és szeretett "Jo" számára ajánlották fel.

Joachim Deckarm 1979 márciusában a VfL Gummersbach színeiben egy a Tatabánya elleni kupamérkőzésen csaknem végzetesen ütközött az egyik magyar játékossal. A német kézilabdázó hónapokon keresztül kómában feküdt, s azóta is állandó orvosi kezelésre kényszerül, s tolószékhez kötött. A beszéd immár némelyest megy, de a szavakat csak rendkívül nehezen érthetően tudja kipréselni magából. Az 53 éves Deckarm ma szülővárosában, Saarbrückenben egy gondozó otthonban él.

"Jo" egyébként tagja volt az 1978-ban ugyancsak világbajnoki címet szerzett német válogatottnak, s a jelenlegi szövetségi edző, Heiner Brand nemcsak válogatott csapattársa, hanem legjobb barátja is volt, s ma is az.

Deckarm egyébként tolószékében édesanyjával együtt ott volt a tribünön a vasárnap esti jótékonysági mérkőzésen. Mint ahogy ott volt a téli világbajnokság nyitómérkőzésén is, s a közönség felállva ünnepelte őt.

Joachim Deckarm ma is "kedvenc". Nem csak azért, mert az 1978-as világbajnoki döntőn az oroszok ellen hat gólt dobott, amit soha nem felejtenek el neki, de nem is szánalomból, mert Deckarm "kikötötte", hogy abból nem kér. Hanem azért, mert ma is tisztelik őt a páratlan kitartásért és akaraterőért, amely 131 napos kóma után szinte a halálból hozta vissza őt, s a "talpra állásban" segítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását