2024. április 17. - Rudolf

Határsértőket fogtak

Egy tizenegy hónapos csecsemő is volt abban a kilencfős illegális határátlépő csoportban, amelyet szombat hajnalban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el Csongrád megyei Ásotthalom külterületén - tájékoztatta az MTI-t Szabó Zsolt.
2007. december 1. szombat 23:01 - Hírextra

A kirendeltség munkatársa elmondta: egy volt kollégájuk értesítette őket, hogy a település közelében idegenek jelentek meg. A határőr járőrök rövid időn belül elfogták a csoportot és Szegedre szállították őket.

Kiderült, hogy az öt felnőtt és a négy gyermek koszovói albán és Németországba tartottak, hogy ott munkát vállaljanak. A két család felnőtt tagjaitól, valamint ismerősüktől, az embercsempészek fejenként kétezer eurót kértek és ötszáz eurót a gyermekek szállításáért.

Szabó Zsolt közölte: a csoport tagjai menekültstátuszt kértek Magyarországon, ezért a Debreceni Befogadó Állomásra kerültek, ügyükről a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását