2024. április 20. - Tivadar

Utalvány karácsonyra

Másfél száz gyermek zsivaja töltötte be a nyíregyházi vasutas művelődési házat pénteken délután, ám a szülők is reménykedve tettek eleget a meghívásnak.
2007. november 30. péntek 19:37 - Hírextra

A rendezvényt abból az alkalomból tartották, hogy karácsony előtt a Gyermekétkeztetési Alapítvány a nyírségi megyeszékhelyen 50 családnak adott át egyenként 15 ezer forintos vásárlási utalványt, hogy a rászorult három-, vagy többgyermekes családok tetszés szerint vásároljanak élelmiszert az egyik nagy bevásárlóközpontban.

Természetesen a gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak, míg a szülők a Sodexho Pass Hungária Kft. által adott élelmiszerutalványok ellenértékét rakták a bevásárlókocsikba.

Mint Nagy László, Nyíregyháza alpolgármester elmondta: az önkormányzat szociális irodája listája alapján választották ki azokat a családokat, melyek részesültek az ajándéknapban.

Az adományozás a hét végén is folytatódik, szombaton Veszprém városa, vasárnap délelőtt pedig a budapesti XX. kerületben élők, vagyis a pesterzsébetiek örülhetnek az ajándékutalványoknak.

Megyeri István, a Gyermekélelmezési Alapítvány igazgatója elmondta az MTI-nek, gyűjtésük eredményeként korábban egy-egy rászorult településen az iskolai menza költségeihez járultak hozzá, most viszont az országban becsült 10 ezer éhező gyermek közül 3,5 ezernek az ebédeltetését tudják megoldani. Az ajándékozottak listáját általában pályázat útján döntik el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását