2024. április 23. - Béla

Mobilos fordító

A japán NEC elektronikai cég pénteken bejelentette, hogy elkészítették a világ első mobiltelefonon működő fordítóprogramját. A vállalat már a nyolcvanas években elkészítette a rendszert, de most először sikerült a beszédfelismerő és fordítóprogramot egy á
2007. november 30. péntek 11:41 - Hírextra
A rendszer ötvenezer japán szót képes felismerni. A telefonba mondott szöveg először japánul, majd angol jelenik meg a telefon kijelzőjén. A fejlesztők a rendszert főleg turisták segítésére készítették, akik például egy metrótérképet szeretnének szerezni egy külföldi országban.

A legújabb csúcstechnológiás japán elektronikai eszközökkel foglalkozó akihabaranews.com című oldal ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a kellemetlen tényre, hogy a program egyelőre csak japánról angolra képes fordítani. Ezzel használhatósága jelentős csorbát szenved, hiszen bár egy japán a telefon segítségével meg tudja értetni magát egy angol nyelvű országban, de a válaszokat már nem biztos, hogy tudja értelmezni.

A cég egyenlőre nem tervezi, hogy az angol fordítást ne csak írásban jelenjen meg, hanem a telefon hangosan el is mondja a lefordított szöveget, bár technikailag ez lehetséges lenne- közölte a NEC szóvivője.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását