2024. május 6. - Ivett, Frida

Új igazgató az AMRI-nál

Az AMRI (NASDAQ: AMRI) cég Dr. Philip William Smallt nevezte ki magyarországi leányvállalatának vegyészeti igazgatójává. Új beosztásában Dr. Small irányítja az AMRI európai vegyészeti tevékenységét, beleértve az egyéni igények szerinti szintézist, a gyógy
2007. november 29. csütörtök 10:49 - Hírextra

Dr. Small több vezető gyógyszer- és kombinatorikus vegyészeti cégnél dolgozott, ezen a szakterületen több mint húszéves gyakorlati és vezetői tapasztalatot szerzett. Az utóbbi időben az angliai Tripos Discovery Research alelnöke volt, több mint 90 tudós munkáját irányította. E beosztásában komoly hatása volt a vállalat stratégiai irányvonalának, politikájának és céljainak meghatározására. Kulcsszerepe volt abban, hogy az eredetileg 12 fős cég 170 embert foglalkoztató vállalattá fejlődött. Ő volt a projektmenedzsere a Tripos Discovery Research eddigi legnagyobb szabású vállalkozásának, amelynek keretében több mint négy év alatt 100 millió dollár értékben 400 ezer vegyületet szállítottak megrendelőiknek.

Dr. Small a Tripos előtt három brit vállalatnál, a birminghami OSI Pharmaceuticals, az oxfordi Oxford Diversity/OAI és a merseyside-i Unilever Research cégnél töltött be vezető pozíciókat. 1983-ban a Wolverhamptoni Egyetemen szerves kémiából szerzett Ph.D. fokozatát.

"Nagyon örülünk, hogy Dr. Smallt magyarországi leányvállalatunk vezetésében üdvözölhetjük – mondta Thomas E. D'Ambra, az AMRI vezérigazgatója. – Meggyőződésem, hogy értékes vezetői és projektmenedzseri tapasztalata kulcsszerepet fog játszani európai részlegünk növekedésének felgyorsításában."

"Dr. Small a gyógyszer- és kombinatorikus vegyészetben szerzett szakértelmével tovább gyarapítja tudásbázisunkat, így még inkább képesek leszünk arra, hogy olyan innovatív, célirányos vegyészeti szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek teljes mértékben kielégítik ügyfeleink bérmunkaigényeit" – mondta Michael A. Guaciaro, az AMRI magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Az 1991-ben alapított AMRI az élet minőségét javító tudományos szolgáltatásokat, technológiákat és termékeket kínál. A cég fő tevékenysége a gyógyszerkutatás, -fejlesztés és –gyártás. Kutatási és fejlesztési egysége önálló gyógyszerkutatási programmal és technológiával rendelkezik. Amerikai, európai és ázsiai jelenlétével az AMRI a szolgáltatások és az üzleti modellek széles választékát teszi elérhetővé.

A sajtóközleményben szereplő és nem múltbeli tényekre vonatkozó megállapítások az 1995-ös magánbefektetői eljárási törvény értelmében előretekintő megállapításoknak minősülnek, amelyek különféle kockázatoknak és bizonytalanságoknak vannak kitéve.

Ezek a megállapítások feltételezéseket, várakozásokat, szándékokat, elképzeléseket, terveket és előrejelzéseket fejeznek ki. Nyomatékosan felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ne tulajdonítsanak túlzott jelentőséget az előretekintő megállapításokban foglaltaknak.

A vállalat által elért tényleges eredmények számos előre nem látható vagy a cég hatáskörén kívül eső tényező következtében lényegesen eltérhetnek az előretekintő megállapításokban megfogalmazottaktól. Ilyen eltérést okozhatnak többek között a következő tényezők: sikerül-e tapasztalt tudósokat megnyerni és megtartani; mennyire adják a gyógyszeripari és mikrobiológiai vállalatok bérmunkába vegyészeti kutatásaikat; meg tudja-e védeni a vállalat szellemi tulajdonát és technológiai szabadalmait; milyen kockázatok jelentkeznek a nemzetközi tevékenység során; sikerült-e a cég terjeszkedési és növekedési programját hatékonyan menedzselni; valamint mindazok a kockázatok, amelyeket a cég a 2005. december 31-én lezárult pénzügyi évre vonatkozó és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez 2006. március 16-án 10-K formátumú űrlapon benyújtott éves jelentésében és a felügyelethez beadott egyéb jelentéseiben részletesen is taglalt.

A vállalat semmiféle kötelezettséget nem vállal arra, hogy a sajtóközlemény kibocsátása után a dokumentumban szereplő előretekintő megállapításait bármikor is felülvizsgálja.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását