2024. április 20. - Tivadar

Támogatni kell Grúziát

Az Európai Parlament 2007. november 29-én elfogadta a grúziai helyzetről szóló állásfoglalási indítványt. Dobolyi Alexandra, aki az állásfoglalási indítvány egyik szocialista szerzője volt, elmondta, fontos, hogy az Európai Parlament világos és érthető üz
2007. november 29. csütörtök 15:27 - Hírextra

A képviselőasszony megjegyezte, hogy a 2008. január 5-ére tervezet előrehozott elnökválasztás nagyban hozzájárulhat a politikai feszültségek feloldásához.

"- Nagyon fontos, hogy az elnökválasztásra és a választási kampányra a nemzetközi demokratikus normáknak megfelelően kerüljön sor, különös tekintettel a gyülekezési jog és a véleménynyilvánítás szabadságának tiszteletben tartása mellett!"

Az állásfoglalásban hangsúlyos szerepet kap, hogy az Európai Unió továbbra is elkötelezett és teljes mértékben támogatja Grúzia gazdasági és társadalmi fejlődését, demokratikus intézményeinek megerősítését, a demokratikus előírások betartását valamint a jogállamiság teljes tiszteletben tartását.

A politikai válság csökkentéséhez vezető út megtalálásában közreműködhet, a kormány és az ellenzéki pártok között megindult és jelenleg is folyó tárgyalássorozat.

A képviselőasszony az állásfoglalással kapcsolatban végül megjegyezte, hogy örömmel fogadta a nemzetközi megfigyelők meghívását a választások figyelemmel kísérésére. Evvel kapcsolatban a jelentés felhívja a kormány figyelmét a választások szabad, tisztességes és a nemzetközi követelményeknek megfelelő megtartására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását