2024. május 5. - Györgyi

Elveszett 24 sziget

Természeti katasztrófák és környezeti károk miatt örökre elveszett Indonézia 24 szigete -idézte az Antara indonéz hírügynökség a tengerészeti ügyekért és halászatért felelős indonéz minisztert. Tudósok szerint további 2 ezer szigetre vár hasonló sors 2030
2007. november 29. csütörtök 20:58 - Hírextra
Indonézia szigeteinek száma 17 504-ről 17 408-ra csökkent. Freddy Numberi miniszter elmondta, hogy négy szigetet a 2004. december 26-án lecsapó cunami söpört el. Húsz további sziget Szumátra és Jakarta közelében tűnt el. Utóbbiak a kizsákmányolás és az okozott környezeti károk áldozatai lettek. A Természetvédelmi Világalap (WWF) e heti jelentése szerint a klímaváltozás legnagyobb vesztese éppen Indonézia lehet.

Hétfőn kezdődik az ENSZ csaknem két hetes konferenciája az éghajlatváltozásról az Indonéziához tartozó Bali szigetén. A tanácskozáson a résztvevő országok képviselői megpróbálnak egy új tervezetet létrehozni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának korlátozásáról. Az ezt eddig szabályozó kiotói egyezmény, amit 172 ország írt alá, 2012-ben lejár ugyanis.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását