2024. április 19. - Emma

Segítik a kistelepüléseket

Átvállalja kistelepüléseinek hitelfelvételi költségeit Komárom-Esztergom megye, ha a településnek a kölcsönre pályázaton elnyert támogatások előfinanszírozására van szüksége - erről csütörtöki ülésén határozott a megyei közgyűlés.
2007. november 29. csütörtök 17:21 - Hírextra

"Az önkormányzatok gyakran csak az elszámolások leadása után 180 nappal kapják meg a pályázati támogatást. Főként a kistelepüléseknek okoz problémát, hogy az önerőn felül a pályázaton nyert összeget is ilyen hosszú időre megelőlegezzék" - mondta el az MTI-nek a közgyűlés elnöke, Völner Pál.

A közgyűlés hárommillió forintos alapot hozott létre, melyből a kistelepülésektől átvállalják a pályázatok előfinanszírozására felvett hitelek kamatát és más járulékos költségeit. A keret 15-20 pályázat segítésére lesz elegendő.

Maszlavér István kistelepülési tanácsnok az MTI-nek elmondta, a 2.000 főnél kisebb települések pályázati önrészének biztosítására már korábban elkülönítettek kamatmentes hitelkeretet Komárom-Esztergom megye költségvetésében. Ezt az idén az önkormányzat a megyei területfejlesztési tanáccsal együttműködve megkétszerezte, így 26 millió forint fordítható a feladatra.

A kistérségi alap támogatásával újították fel Táncsics Mihály szülőházát Ácsteszéren, Dadon a könyvtárat, valamint Etén a településközpontot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását