2024. május 2. - Zsigmond

Adventi koncertek

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különféle oktatási intézményeinek növendékei az adventi időszakban, vasárnap délutánonként koncerteket adnak nagyobb budapesti szállodákban - közölték a program szervezői az MTI-vel.
2007. november 29. csütörtök 09:02 - Hírextra
Az első adventi vasárnapon, e hét végén a SzilviJazzBand mutatkozik be. Az együttes tagja Gáspár Szilvia (ének), Horváth Bence (zongora), Miklós Milán (basszusgitár) és Földesi Ádám (dob). Téli jazzpillanatok címmel ismert karácsonyi dallamokat különleges feldolgozásban szólaltat meg a négyes.

Ugyanezen a napon, de más helyszínen két fiatal szoprán énekesnő lép fel: Haris Nadin és Ferencz Karolina - Fajger Orsolya zongorakíséretével - operaáriákat és dalokat ad elő.
Szintén most vasárnap, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre szervezésében lép pódiumra Jámbor Anna (hegedű) és Jámbor Janka (cselló). Beethoven, Saint-Saens, Cassado, Sarasate, és Bartók vonós darabjainak részleteiből állította össze műsorát a két művészjelölt.

Nyírő Sebestyén december 9-én ad zongoraestet. Műsorán egyebek között a most újra felfedezett Emánuel Moór Prelude-je szerepel (a zeneszerző cselló- és zongoraszonátáiból most jelent meg CD a Hungarotonnál a világpremier sorozatban).

A Trio Duecento Corde-ot Tallián András (hegedű), Nagy Ibolya (cselló) és Szabó Ferenc János (zongora) alkotja. Mozart, Beethoven és Saint-Saens egy-egy trióját játsszák december 16-án.
Különleges párost alkot Markovich Mónika hárfás és a marimbán játszó Bolgár A. Dániel. Az ünnepi készülődés finisében a reneszánsztól a huszadik századik tehet a társaságukban zenei utazást a hallgató december 23-án.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását