2024. április 18. - Andrea, Ilma

Programok Szegeden

Harmincegy nap alatt tizenhárom produkciót játszanak és két premiert tartanak a Szegedi Nemzeti Színházban decemberben. A negyvenöt előadás mellett három vendégjáték színesíti a repertoárt - mondta Nagy László kommunikációs vezető szerdán, sajtótájékoztat
2007. november 28. szerda 19:50 - Hírextra
Az első premier december 14-én a Kisszínházban lesz: a Beszélő fejek III. című előadást Székhelyi József rendezésében láthatja a közönség. Alan Bennett monodrámáit Szilágyi Annamária, Borovics Tamás és Pásztor Erzsi tolmácsolja.

December 18-án mutatják be Oscar Wilde: Bunbury című vígjátékát, amely két fiatal férfi, Jack és Algernon életén keresztül azt fogalmazza meg: az életben csak hazugság létezik. A rendező, Toronykőy Attila elmondta, hogy a történet a jómódú, modern Londonban játszódik.
A decemberi programot színesíti a Kodály Zoltán emlékére meghirdetett jubileumi év zárásaként tartandó hangverseny december 14-én, továbbá a Budapest Klezmer Band Klezmer-varázs koncertje, a Karácsonyi Operagála és az Ünnepi Dixie-gála is.

Székhelyi József a sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, hogy nem indul újra a direktori posztért.

Mint elmondta, felmérte még egyszer fizikai és mentális állapotát és úgy gondolja, nem vállalhatja a felelősséget.

Az okok közt említette továbbá, hogy elszomorítónak tartja a jelenlegi helyzetet. Utalt arra, hogy nemrégiben a kulturális közgondolkodást és az ország költségvetését próbálták elemezni az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt, ahol a készülő színházi törvénytervezettel kapcsolatban hallgatták meg, több színházi szakember társaságában.

Székhelyi József úgy fogalmazott: jelenleg a börtönbüntetése idején dolgozó rab több fizetést kap, mint amennyit ő a táncosoknak tud adni. Közlése szerint ezt a bizottság előtt is elmondta, s mivel további konfliktusokra számít, úgy gondolja, ez nem segíti a színházat. Ezért a színházigazgatói posztot nem pályázza meg, de rendezőként vagy színészként szívesen részt vesz a munkában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását