2024. április 29. - Péter

Gera Zoltán a VB selejtező sorsolásáról – HANGOSHÍR!

A magyar labdarúgó-válogatott Máltával, Albániával, Dániával, Svédországgal és Portugáliával került egy csoportba, s ha a második helyet elcsípnénk, még akkor is meg kell mérkőznünk egy másik csoport hasonló helyezettjével a kijutásért.
2007. november 28. szerda 12:22 - Hírextra
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a 2010-es dél-afrikai világbajnokság egyik helyszínén, Durbanban rendezett sorsolása köszöntőkkel kezdődött, majd bemutatkozott a vb kilenc vendéglátó városa. A hangulatos klipek után az Ázsia-zóna sorsolása kezdődött, amelyet az Észak-, Közép-Amerika és Karibi térség zónája követett. Az impozáns gálán egymást váltották a sztárfocisták, akik a selejtezőcsoport sorsolásainál segédkeztek.

Mivel a negyedik kalapban vártuk a sorsolást, gyorsan sorra kerültünk. Azonnal Magyarország neve került elő a negyedik urnából, vagyis az első csoportba kaptunk besorolást. Egymást követték a kalapok, szinte minden választott közepesnek nevezhető, sorban a következő nemzeteket sorsolták a mieink csoportjába: Albánia, Málta, MAGYARORSZÁG, Dánia, Svédország és végül Portugália. Bár a harmadik kalapból talán Dániánál könnyebb ellenfelet is kaphattunk volna, ám a második és harmadik urnából legalább nem a legjobb csapatok kerültek a magyar válogatott mellé. Az igazán bosszantó inkább az, hogy az utolsó kalapból újra Málta került az utunkba, márpedig a szigetországnál lényegesen könnyebb ellenfelünk is lehetne a leggyengébbek közül. Mindenesetre az elmondható, hogy nagyon kemény ellenfelek várnak labdarúgó-válogatottunkra a 2008. őszén kezdődő selejtezők során.

Európai selejtezőcsoport-beosztás
1. csoport: Málta, Albánia, Magyarország, Dánia, Svédország, Portugália
2. csoport: Luxemburg, Lettország, Moldova, Svájc, Izrael, Görögország
3. csoport: San Marino, Szlovénia, Szlovákia, Észak-Írország, Lengyelország, Csehország
4. csoport: Liechtenstein, Azerbajdzsán, Wales, Finnország, Oroszország, Németország
5. csoport: Észtország, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Belgium, Törökország, Spanyolország
6. csoport: Andorra, Kazahsztán, Fehéroroszország, Ukrajna, Anglia, Horvátország
7. csoport: Feröer-szk., Ausztria, Litvánia, Szerbia, Románia, Franciaország
8. csoport: Montenegró, Grúzia, Ciprus, Írország, Bulgária, Olaszország
9. csoport: Izland, Macedónia, Norvégia, Skócia, Hollandia
A gyengébb riválisok közül Albánia sem tűnik könnyű ellenfélnek, a 2008-as Eb-selejtezők során például kétszer is döntetlenre végzett Bulgáriával, s Hollandia is csak 1-0-ra, illetve 2-1-re tudta legyőzni. Máltát pedig tavalyi zakó óta jól ismerjük...

"Nem érzem esélytelennek csapatunkat, a második helyre odaérhet. Úgy érzem, hazai pályán bármelyik csapatot legyőzhetjük, s ha idegenben két helyen helytállunk, reménykedhetünk" - nyilatkozta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

"Három olyan ellenfelet kaptunk, amelyeknél nem tudok erősorrendet felállítani. De lehetnek keresztbeverések, lehet esély a továbbjutásra. A kicsik közül egyedül Montenegrót nem akartam kapni, a következő kalapból például Albániát sem, mert sötét ló, s hazai pályán veszélyes" - nyilatkozta Várhidi Péter szövetségi kapitány.

Az ázsiai selejtezők érdekessége, hogy a 3. csoportban a külpolitikai szempontból kifejezetten veszélyes párharcra is sor kerül, Észak- és Dél-Korea ugyanis összekerült egymással.

A Pont FM rádió SportPont műsorának Gera Zoltán értékelte a sorsolást.

A svédek és portugálok is erősnek tűnnek, illetve a dánok is jók. Nem számítottam ennél könnyebbre, a labdarúgásban ilyen, jó csapatok vannak. Nagyon nehéz csoportban vagyunk, meglátjuk majd, hogy alakul a selejtező, és milyen lesz a felkészülésünk. Így előre nem tudok mit mondani, hogy milyen esélyünk van. Az biztos, hogy esélyesebbek ezek a csapatok, mint mi.

Pont FM: Érdekes, amit mondasz, mert Kisteleki István, az MLSZ elnöke is nyilatkozott a rádiónknak és azt mondta, függetlenül attól, hogy milyen erősek ezek az ellenfelek, ő egy csapatot tart favoritnak, azok a svédek. Illetve azt mondta, hogy a jelenlegi magyar válogatott van olyan erős, hogy akár másodikként is tovább jusson.

Az jó, hogy ilyen pozitív hozzáállása van az elnök úrnak. Úgy látom, hogy a portugál és a svéd csapat jóval erősebb nálunk. A portugáloknak nagyon komoly egyéniségeik vannak és kiváló válogatott csapat. Nekünk sokkal jobban fekszik egy dán, vagy egy svéd csapat ellen a játék. Ők egy begyakorolt szisztémát játszanak, és nekünk azok ellen könnyebb játszani. A portugálok hasonlítanak a brazilokhoz, nagyon nagy tudás van mögöttük, szerintem ők Európa braziljai.

Pont FM: És Albánia?

Albánia is egy jó csapat. Nagyon jó játékosai vannak külföldön. Nekünk fontos az, hogy fejlődjünk, van még majdnem egy év, addig míg ez a selejtező sorozat elkezdődik. Nem dőlt még el, hogy ki lesz a szövetségi kapitány, addig még sok minden fog történni.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását