2024. április 19. - Emma

Felszerelés és Repülési Szakkiállítás

Megnyitotta kapuit szerdán a C+D Közép-európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. Szekeres Imre honvédelmi miniszter megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a C+D a térség egyik legjelentősebb védelmi
2007. november 28. szerda 13:00 - Hírextra
A politikus hangsúlyozta, hogy az idei 280 milliárd forint helyett jövőre már 320 milliárd forintot fordít Magyarország védelmi célokra és növekszik a haditechnikai fejlesztésekre fordított pénz aránya is, 15-ről 20 százalékra.

Kiemelte, hogy idén ősszel befejeződött a honvédség átalakításának két évtizedes folyamata, létrejött egy jól szervezett, önkéntes és hivatásos katonákból álló haderő, a cél pedig a képességek modernizálása és a modern eszközök beszerzése.

Szekeres Imre a C+D-ről szólva közölte, reméli, hogy a kiállítás megdönti a két ével ezelőtti négyezres látogatói rekordot. A 2005-ös C+D volt az első, amelyen a nagyközönség is részt vehetett. Idén ismét a szombati utolsó nap a közönségé, amelyre a miniszter közlése szerint elsősorban a fiatalabb korosztályt várják, hiszen a Hungexpon bemutatkozik a magyar honvédség is.

A katonai és polgári biztonság témakörében nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő seregszemle november 28-tól december 1-jéig várja a szakembereket, a szombati zárónapon pedig az érdeklődő nagyközönséget is.

A C+D 1993 óta kétévente ad lehetőséget a védelmi ipar hazai és külföldi képviselőinek a bemutatkozásra.

A szárazföldi erők legújabb fejlesztésű eszközei a Honvédelmi Minisztérium bemutatóján tekinthetők meg, sőt egy tűzszerész járőrhajó is "kiköt" majd a C+D-n.

A honvédelmi tárca katonai fejlesztéssel és kutatással foglalkozó szervezete, a Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Technológiai Igazgatóság, számítógépes szimulációs és tervezőrendszereivel, a Gepárd M6-os mesterlövészpuskával, valamint különböző modernizált járművekkel mutatkozik be a kiállításon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását