2024. május 3. - Tímea, Irma

A bevándorlók leiskolázták a briteket

A fiúk között jobbak a "kisebbségi" diákok a fehér britekénél, derült ki szerdán a brit családügyi minisztérium által nyilvánosságra hozott, érettségi eredményeket összegző felmérésből. A legjobb eredményeket a kínai és indiai diákok érik el, akik csaknem
2007. november 28. szerda 18:36 - Hírextra
A brit fiúkat maguk mögé utasítja egy új csoport is, a kelet-európai bevándorlók gyermekei az iskolákban, akiknek az angol nem anyanyelve.

Gyakorlatilag felzárkóztak a fehér britek szintjére az eddig rosszabb eredményeket felmutató fekete-afrikai, karibi, pakisztáni és bangladesi tinédzserek is.

Mint az oktatásügyi államtitkár, a félig ciprusi származású Andrew Adonis elmondta, a 2007-es GCSE (az érettségi brit megfelelője) eredmények a kisebbségi diákok abszolút sikeréről tanúskodnak.

Lebontásban a kínai diákok 70 százaléka kapott öt tárgyból ötöst (A minősítés), beleértve az angol és a matematikát is, az indiaiak 61 százaléka ért el hasonlóan jó eredményt, míg a fehér britek mindössze 45 százalékának sikerült ugyanez.

A lányok minden nemzetiségi csoportban jobb jegyeket szereztek a fiúknál.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását