2024. április 27. - Zita

A világ legélhetőbb országa

Izlandon a legoptimálisabbak az emberi életfeltételek a világon - az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) kedden nyilvánosságra hozott éves jelentése szerint - a lista alján az AIDS sújtotta afrikai államok állnak.
2007. november 27. kedd 20:10 - Hírextra

A jómódú, szabadpiaci gazdasággal rendelkező államok, köztük Izland, Norvégia és Ausztrália állnak a rangsor elején, az Egyesült Államok viszont a tavalyi nyolcadik helyről a tizenkettedik helyre csúszott vissza.

A sorrendet különféle 2005-ös adatok, mint például a várható élettartam, az iskolázottsági szint és az egy főre jutó reálbérek alapján állították össze. Ezek alapján az "alacsony emberi fejlődési mutatóval" rendelkező 22 ország mind Fekete-Afrikából kerül ki, a rangsort Sierra Leone zárja.

Norvégia hat éven át volt a világon a legoptimálisabb életfeltételeket biztosító ország, azonban a legfrissebb várható élettartam és GDP statisztikai adatok miatt már csak a második legjobb hely a világon.

Japánban a legmagasabb a várható élettartam, 82,3 év, míg a zambiaiak átlagosan csak 40,5 évig élnek

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását