2024. március 29. - Auguszta

Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című darabját mutatják be Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével a Madách Színház stúdiószínpadán december 8-án - közölte Veréb Kata, a produkció sajtóreferense az MTI-vel hétfőn.
2007. november 26. hétfő 16:07 - Hírextra

A svéd filmrendező forgatókönyve alapján készült darabban a színészházaspár a színpadon is férjet és feleséget alakít - említi a produkció érdekességeként a sajtóreferens.

Mint közleményében rámutat, a műben egy házasság felbomlásának történetét meséli el Ingmar Bergman humorral, keserű igazságokkal; a szeretet és taszítás bonyolult lélektanát ábrázolja a darab, amelynek többi szerepét is Détár Enikő és Rékasi Károly alakítja.

"Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre" - idézi a közlemény Ingmar Bergman gondolatait a történet szereplőiről.

Détár Enikő és Rékasi Károly több mint húsz éve házasok, két gyermek szülei. "Dolgoztunk már együtt, egy színpadon, de ilyen fajsúlyú darabban és egymás partnereként még soha. Ennyi év után már a legkisebb rezdülésből tudjuk, hogy éppen mire gondol a másik. Éppen ezért bizonyos szempontból könnyebb és mégis talán ugyanazért sokkal nehezebb együtt játszanunk egy ilyen szerepet, mint egy idegennel" - idézi a művészeket az előadásról szóló közlemény.

A Balatoni Mónika rendezte produkció nyilvános főpróbáját december 7-én láthatja a közönség, a bemutató után december 19-én és 27-én tűzik műsorra a darabot, továbbá 2008-ban minden hónapban két előadást tartanak a Madách Színház stúdiószínpadán.

A Nyíregyházi Művelődési Központban november 28-án, a gyulai Művelődési Központban november 29-én, a Rákoskerti Művelődési Házban december 9-én, a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központban december 11-én játsszák a darabot.

Az eredetileg tévésorozatnak készült 1974-es svéd filmdráma főszerepeit Liv Ullmann (Marianne) és Erland Josephson (Johan) alakította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását