2024. március 29. - Auguszta

Új ajánlat a mozdonyvezetőknek

Szombaton új béremelési javaslattal állt elő a német vasúttársaság. A Deutsche Bahn szóvivője azt mondta: 8-13 százalékkal növelnék a mozdonyvezetők fizetését. Hogy a masinisztákat tömörítő szakszervezet, a GDL elfogadja-e tárgyalási alapnak a munkáltató
2007. november 25. vasárnap 09:42 - Hírextra
A német munkatörvény értelmében ugyanis ha újrakezdődnek a tárgyalások, akkor az nem teszi lehetővé a további munkabeszüntetést.

A több mint 3 hónapja tartó bérvita alatt több sztrájkot is tartottak a mozdonyvezetők. Legutóbb a múlthéten szüntették be a munkát 3 napra, teljes káoszt okozva az utas- és teherforgalomban is. A GDL közölte: ha nem teljesítik követelését, akkor újabb sztrájkot hirdet, amely karácsonyig is megbéníthatja az ország vonatközlekedését. A vonatvezetők 31 százalékos béremelést követelnek. Korábban a vasúttársaság 10 százalékos növelést ajánlott, amelyet a GDL elutasított.

A sztrájk komoly károkat okoz a német gazdaságnak is. Angela Merkel kancellár nemrég fölszólította a feleket, hogy haladéktalanul üljenek tárgyalóasztalhoz, és egyezzenek meg a béremelésről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását