2024. április 28. - Valéria

Tőkés és az RMDSZ is bejutott?

Exit-pool eredmények szerint az RMDSZ jelöltje és Tőkés László is megszerezte az EP-mandátumhoz szükséges szavazatszámot. Az egyik felmérés alapján az RMDSZ a bejutáshoz szükséges öt százalék helyett a szavazatok 6,2 százalékát, Tőkés László pedig a szüks
2007. november 25. vasárnap 20:52 - Hírextra
Egy másik társaság felmérés eredményei hasonlóak: itt az RMDSZ 6,3, Tőkés pedig 3,3 százalékot szerzett.

Az exit-pool eredmények szerint a legnagyobb szavazatszámot szerezte meg a Demokrata Párt (31,5), azt követi a Szociáldemokrata Párt (21,1), a Liberális Párt (15.6), a Demokrata Liberális Párt (6,9). Nem jut mandátumhoz sem a nacionalista Nagy-Románia Párt, sem pedig a Konzervatív Párt, akik nem érték el a szükséges öt százalékot.

A felmérés szerint a Traian Basescu államelnök által kezdeményezett referendumon a szavazásra jogosult lakosság alig 27 százaléka mondott véleményt. A népszavazást így nem lehet érvényesnek nyilvánítani.

Az Országos Választási Iroda este 7 órás adatai szerint országosan 27,29 a szavazási résvétel. A szavazási kedv tekintetében egész nap tartotta vezető pozícióját Hargita, Szilágy és Kovászna megye, ahol a hét órás adatok szerint 42,62, 36,89 illetve 36,48 volt a szavazási ráta. Bukarest végig az utolsók között kullogott, estig a román főváros lakosságának alig 19,12 százaléka voksolt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását