2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jön a ferences rendfőnök

Négynapos látogatásra Magyarországra érkezik szombaton Pierbattista Bizzaballa, a szentföldi kegyhelyeket ellátó ferences testvérek legfőbb elöljárója – tájékoztatta a Magyar Kurír az MTI-t.
2007. november 22. csütörtök 08:37 - Hírextra

A rendfőnök - akinek a kusztosz megszólítás jár - arra a konferenciára érkezik, amelyet évente rendeznek a német, holland, francia és magyar nyelvű ferences rendtartományok tartományfőnökeinek. Bizzaballa további programjai között szerepel a magyar ferencesekkel való eszmecsere és egy megbeszélés Erdő Péter bíborossal. Ünnepi szentmise keretében a magyar hívőkkel is találkozik, sajtótájékoztatóján pedig a közel-keleti helyzetet elemzi, majd beszél a ferencesek által ott végzett békemisszióról is - tudatta a katolikus lap elektronikus hírlevele.

A látogatás kiemelkedő eseménye lesz az az ünnepi szentmise, melyet a kusztosz vasárnap délelőtt 10 órakor mutat be a Pesti Ferences Templomban. A szentmisét követően Pierbattista Bizzaballa rövid előadást tart a Szentföld, az ottani ferencesek és keresztények helyzetéről a kolostor nagytermében - adta hírül a katolikus médium.

A Szentföld lelkipásztori ellátása hagyományosan a ferences rend feladata, amely ezen a területen külön rendi egységet, azaz kusztódiát tart fenn. Ennek legfőbb vezetője, a szentföldi kusztosz nemcsak a renden belül, hanem az egész nyugati kereszténységben kiemelt szerepet játszik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását