2024. április 26. - Ervin

Szili az energiáról

Nem tékozolhatjuk el egyre szűkösebb természeti emberi és anyagi erőforrásainkat, ezt nem tehetjük sem a velünk együtt létező élővilág, sem a minket követő generációk kárára - jelentette ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke szerdán Budapesten.
2007. november 21. szerda 12:32 - Hírextra

A környezetbiztonság és energiabiztonság kihívásai című, szerdán kezdődött háromnapos NATO-workshop nyitó előadásában Szili Katalin azt mondta: az együttműködés közös érdek, az alternatíva - ahogy ezt a XX. században már kétszer megtapasztaltuk - az anarchia és a pusztulás.

"Ha a dráguló energia és természeti erőforrások ismét a vetélkedés szellemét ébresztik fel, annak tragikus következményei lennének" - fogalmazott a házelnök.

Szili Katalin azt mondta, a remények szerint Európa túljutott a nemzeti önelégedettség, presztízs és elfogultság által jellemezhető és csaknem a teljes pusztulásba torkolló fejlődési szakaszán és talán tartósan az egységesülés, az együttműködés sikerre vezető útjára lépett.

Az Országgyűlés elnöke közölte: napjainkban a globális kihívásokkal kell szembesülni, a fosszilis energiahordozók mennyiségének csökkenésével, az éghajlatváltozás negatív következményeivel, és a globális terrorizmus fenyegetésével.

Mindez tudatosította bennünk, hogy egy bolygónk van és azon egy emberiség létezik - hangsúlyozta. Szili Katalin aggodalmának adott hangot annak kapcsán, hogy a tudósok és a politikusok szinte naponta foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel, a közvélemény azonban még mindig nem elég tájékozott.

A háromnapos konferencián előadások hangzanak el a környezeti problémákról és az energiabiztonság kérdéseiről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását