2024. május 2. - Zsigmond

Sikertelen bocsánatkérés után leszúrta

Előbb a tévé nyilvánossága előtt próbált kibékülni volt élettársával egy spanyol férfi, de miután kudarcot vallott, leszúrta a fiatal nőt - jelentették a szerdai madridi lapok.
2007. november 21. szerda 17:11 - Hírextra

A férfi az Antena 3 spanyol csatorna egyik múlt heti beszélgetős műsorában könyörgött volt barátnőjének, akivel négy évig élt együtt. "Csak egy életünk van és én veled akarok élni, el akarlak venni feleségül, te vagy a mindenem" - mondta a 30 éves Ricardo vele egyidős volt szerelmesének, Szvetlánának. A fiatal orosz nőt, aki nemrég szakított vele, nem hatotta meg a szerelmi vallomás, nem volt hajlandó visszafogadni Ricardót.

Öt nappal az adás után a férfi elment volt élettársa lakására, és késsel nyakon szúrta. A nő kedden a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az ibériai országban Európában egyedülálló módon két évvel ezelőtt hatályba lépett egy törvény a házastársi erőszak ellen: ez lehetővé teszi speciális bíróságok felállítását és a bántalmazott nők pszichológiai támogatását, ám ennek ellenére egyáltalán nem csökkent az élet- és házastársak közti erőszak - sőt.

Szvetlána drámáját is beszámítva idén az év eleje óta 70 nővel végzett jelenlegi vagy volt párja - tavaly egész évben "csak" 68 asszony jutott erre a szomorú sorsra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását