2024. május 5. - Györgyi

Káromkodott, mondjon le

Távozásra szólítja fel a Sikeres Hévízért Önkormányzati Képviselőcsoport a város polgármesterét, akinek az egyik kereskedelmi tévé rögzítette és sugározta a gilvánfaiak látogatását minősítő megjegyzését és káromkodását. A lemondásra felszólító szerdai saj
2007. november 21. szerda 17:07 - Hírextra

A képviselőcsoport vezetője, Papp Gábor tájékoztatóján bemutatta azt a tévéfelvételt, amelyet az RTL Klub készített és sugárzott a legszegényebbnek tartott Gilvánfa lakóinak közelmúltbeli, hévízi látogatásáról. A stáb rögzítette, amikor Vértes Árpád a bekapcsolva felejtett mikrofonba "pökhendi, nagyképű stílusban alázta meg a nagyvilág előtt az idelátogató szegény, egyszerű embereket" - közölte a városatya.

A felvételen egy káromkodás hangzik el, valamint utalás arra, hogy legközelebb azért nem jönnek, mert a gilvánfaiak "ki sem találnak a falujukból". 

Papp Gábor szerint a vendéglátás körülményei is megalázóak volt, mert olvasási nehézségekkel küzdő gyerekek és szüleik számára feliratos filmet vetítettek a moziban, a fürdőzőket "karanténba" zárták, a gyerekeknek pedig pénzt osztott a polgármester. A képviselőcsoport nevében ezért a városatya távozásra szólította fel a polgármestert.

A sajtótájékoztatón éppen az említett tévéműsort mutatták be, amikor váratlanul megjelent a teremben Vértes Árpád polgármester is. Miután csendben végighallgatta a képviselő szavait, az MTI-nek azt mondta: a gilvánfai polgármester mellette állt, amikor az idézetteket rögzítették, és a műsor után azzal hívta fel, hogy a televízió "szégyellje magát".

Hévíz első embere közölte: nem nyilvánosan káromkodott, de "ilyen vagyok, ezt tudja rólam mindenki". Hozzátette: hogy segít a szegényeken, s ezt annak a képviselőnek nincs joga kritizálni, aki nem vett részt a gyűjtésben, vendéglátásban.

Sérelmezte ugyanakkor, hogy a tévéműsorban nem mutatták be az idősek által gyűjtött adományok átadását, vagy azt, hogy az egyik plébános 400 kilogramm lisztet adott a látogatóknak, mások pedig ruhagyűjtést szerveztek számukra.

A távirati iroda kérdésére, hogy távozik-e a képviselő felszólítására, Vértes Árpád úgy fogalmazott: örül annak a ténynek, hogy csak egy káromkodás miatt támadják. Hozzátette: akkor kellene távoznia, ha sikkasztáson érik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását