2024. május 2. - Zsigmond

Thürmer forradalom helyett nemet mond

Magyarországon nincs forradalmi helyzet, az a dolgunk, hogy megállítsuk azt a néppusztító politikát, amelyik az országban folyik - mondta Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke a tanácsköztársaság kikiáltásának 88. évfordulóján Budapesten ta
2007. március 21. szerda 20:31 - Hírextra
"Ma a mi dolgunk nem a forradalom. (...) Ma az a dolgunk, hogy nemet mondjunk kórházak bezárására, megállítsuk az iskolák eladását" - fogalmazott a pártelnök a IV. kerületben álló tanácsköztársasági emlékműnél összegyűlt mintegy hatvan, főként idős ember előtt. Thümer Gyula szerint a tanácsköztársaság mind a mai napig nem került az őt megillető helyre a történelmi emlékezetben.

A tanácsköztársaság történelmi tett volt. A magyar munkás és paraszt, a dolgozó emberek először lettek formálói saját sorsuknak - mondta. Az ünnepség végén az emlékezők koszorúkat és virágokat helyeztek el az emlékműnél. Több ünneplő vörös zászlóval érkezett a szobornak helyt adó parkba. A megemlékezésen jelen volt Derce Tamás, Újpest polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását