2024. április 27. - Zita

Babakocsis tüntetés

A babakocsis közlekedés nehézségeire hívják fel a figyelmet a kismamák a fővárosban. Az akciót november 27-én délelőtt tartják. A figyelemfelkeltő demonstráció a májusi Babakocsi-sokk elnevezésű megmozdulás folytatása.
2007. november 21. szerda 15:58 - Hírextra

Most azt tervezik, hogy jövő héten kedden babakocsival járnak végig egy útvonalat, az Erzsébet tértől a Szt. István Parkig. Földalattin, villamoson, buszon és trolin próbálnak eljutni a célhoz - tudta meg a Független Hírügynökség Bíbor Klárától, a tüntetés egyik szervezőjétől.

Bíbor Klára elmondta, hogy a főváros és azon belül a közlekedés fejlesztésekor figyelembe kell venni a kismamák speciális hely- és mozgásigényeit is. Ezek egyébként megegyeznek a kerekes székes mozgáskorlátozottak szükségleteivel - tette hozzá. Az anyukáknak legtöbbször nemcsak a cipekedés okoz gondot, hanem a szabálytalanul parkoló autókat is állandóan kerülgetniük kell. A legnehezebb azoknak a helyzete, akik több gyermekkel, vagy kerekedő pocakkal próbálnak lavírozni a babakocsival.

A mostani akcióval az utastársakban is szeretnék tudatosítani azt, hogy fel- és leszálláskor jól jön a segítség.

A májusi Babakocsi-sokkon körülbelül harminc kismama gyűlt össze a Városháza téren, hogy a Károly körúton, illetve a közeli aluljárókban és közlekedési csomópontoknál. Akkor egy petíciót is átnyújtottak a főpolgármesternek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását