2024. május 2. - Zsigmond

Csúszik a győri rakpartok takarítása

Napok óta áll az iszap és a kavics a győri rakpartokon. Bár az árvíz már a hétvégére levonult a Dunán és a Mosoni-Dunán is, a rakpartokat csak kedden kezdték el takarítani.
2007. szeptember 18. kedd 14:19 - Hírextra
Egy héttel ezelőtt még hat méter felett volt a Mosoni-Duna vízállása, a folyó elöntötte a győri rakpartokat. Szombat óta azonban már a Dunán és a Mosoni-Dunán sincs árvízvédelmi készültség. A folyók azóta visszahúzódtak a medrükbe, de a parton rengeteg szemét és iszap maradt. A városban ennek ellenére csak hétfőn kezdték el a rakpartok takarítását. A Móricz Zsigmond rakpartot két nagyteljesítményű útmosóval tisztítják meg, de a partoldalakat is locsolják.

A kommunális szolgáltatónál elismerték, hogy néhány napot csúsztak a vízpartok takarításával. Azt mondják, a folyók szokatlanul lassan apadtak ezért eddig nem tudták megközelíteni a rakpartokat.

Hírügynökségünknek a kommunális szolgáltatónál azt ígérték, hogy mostantól már folyamatosan dolgoznak, és a hétvégére minden egyes rakpartot és vízparti területet teljesen letakarítanak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását