2024. április 30. - Katalin, Kitti

A legfelsőbb bíróság a fegyverviselési jogról

Az alkotmánybíróság szerepét is betöltő amerikai legfelsőbb bíróság kedden belegyezett, hogy felülvizsgálja a szabad fegyverviselés alkotmányban rögzített jogát. Az ügyben 2008 nyarán döntenek majd, pár hónappal az elnökválasztás előtt, így a kérdés a kam
2007. november 21. szerda 20:26 - Hírextra

A legfelsőbb bíróság belegyezett abba, hogy felülvizsgálja: alkotmányos döntést hozott-e a főváros, amikor 1976-ban megtiltotta a fegyverviselést Washingtonban. A város ellen 2003-ban indított pert egyik lakosa. Az elsőfokú bíróság elutasította Dick Heller ügyét, de egy szövetségi fellebbviteli bíróság márciusban neki adott igazat. Washington városa ezután a legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy majdnem hetven év után újra foglalkozzon az alkotmány szabad fegyverviselésről szóló második kiegészítésével.

Washington azzal érvel, hogy a kiegészítés csak fegyveres szervezetek tagjainak engedélyezi a fegyverhordást, és az nem minden polgár alapjoga, és erre alapozva tiltotta meg a városban a fegyverviselést.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását