2024. május 4. - Mónika, Flórián

Keresztúron volt a legnagyobb káosz

Rákoskeresztúron okozta a legnagyobb fennakadást a reggeli BKV-sztrájk az eddigi összesítések szerint. Pontos adatok még nincsenek. Annyit tudni, hogy a cinkotai és a kelenföldi busztelephely dolgozóinak körülbelül 80 százaléka nem dolgozott.
2007. november 20. kedd 09:40 - Hírextra
Az elsődleges adatok szerint a négytől hatig tartó munkabeszüntetés 80 vonalat érintett, de ebből csupán 8-10 volt, amelyiken egyáltalán nem járt busz vagy csak elvétve. A BKV munkatársai autóval járták a várost és figyelték, hová kell mentesítő járatot küldeni. Komolyabb tömeg nem alakult ki megállókban - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV sajtóosztálya. Pontosabb adatokat későbbre ígérnek.

A BKV kommunikációs vezérigazgató-helyettese szerint Rákoskeresztúron volt a legkritikusabb a helyzet, ott csak részben tudták pótolni a kieső járatokat.
Regőczi Miklós szerint az érintett buszgarázsok dolgozóinak 70-80 százaléka nem vette fel a munkát, de az alvállalkozókkal és más járatok átcsoportosításával jórészt sikerült pótolni a kieső forgalmat. A forgalom délelőtt 9-10 órára állhat helyre.

A BKV feljelentette a szakszervezeteket, mert jogszerűtlennek ítélik a munkabeszüntetést. Ennek ellenére várják az érdekvédők konkrét igényeit, amelyekről tárgyalhatnának.

A BKV kedd hajnalban nem tudott tájékoztatást adni arról, hány járat marad ki a reggeli, figyelmeztető sztrájk miatt. A cég által megadott ügyfélszolgálati telefonszámokon csak automata működött, az aktuális helyzetről nem adtak felvilágosítást. Regőczi Miklós szerint az információs zöld vonal általában reggel 7-től működik, de volt ügyeletes, ő valószínűleg a nagy forgalom miatt nem mindig volt elérhető.

A sztrájk szervezői sikeresnek ítélték az akciót. A CINASZ Budapesti Közlekedési Szakszervezet vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy két érdekképviselet tagjainak 80-85 százaléka sztrájkolt. Elsősorban próbaidős dolgozók és nyugdíjasok vették fel a munkát - tette hozzá Nemes Gábor. Szerinte ez a fővárosi buszforgalom felét érintette. A szakszervezeti vezető nevetségesnek nevezte, hogy a BKV kártérítésre akarja kötelezni munkavállalóit a munkabeszüntetés miatt. Az érdekvédők tovább tárgyalnak a közlekedési vállalat vezetésével és a többi szakszervezettel is egyeztetnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását