2024. április 26. - Ervin

"Bum-Bum Becker" 40 éves

November 22-én ünnepli negyvenedik születésnapját Boris Becker háromszoros wimbledoni bajnok teniszező, akit félelmetes szervái miatt "Bum-Bum Beckerként" emlegettek.
2007. november 20. kedd 14:16 - Hírextra

A németek kedvence tehetségével hamar kitűnt, korosztályát messze megelőzve nyerte a bajnoki címeket hazájában. A felnőttek között 1985-ben tört át, nem is akármilyen módon: a vörös hajú ifjú titán előbb megnyerte a wimbledoni torna felvezető versenyét, majd mindössze 17 évesen bejutott a füves pályás Grand Slam-torna döntőbe, ahol négy játszmában győzött (sikerével a mai napig ő a legfiatalabb wimbledoni győztes). A német klasszis még kétszer (1986-ban Ivan Lendlt, majd 1989-ben Stefan Edberget legyőzve) emelhette magasba a 47 cm magas trófeát. Végül már annyira otthonosan mozgott Wimbledonban, hogy a centerpályát egyszerűen csak a nappalijaként emlegette.
Beckernek kemény pályán is termett babér, 1989-ben az amerikai, 1991-ben és 1996-ban az ausztrál nyílt bajnokság trófeájával lett gazdagabb. A négy nagy torna közül egyedül Párizsban nem tudott maradandót alkotni, a salakos Roland Garroson "csak" elődöntőre futotta tőle.

Pályafutása során többször nyert világbajnokságot és a német válogatott oszlopos tagjaként a Davis-kupa salátástálját is elhódította. Profi mentalitását mutatja, hogy soha nem mondott le egy meccsről sem, vesztett állásban is képes volt őrületbe kergetni játékostársait. Az utolsó (?) játék előtt például még pólót váltott, így jelezve a háló túloldalán állónak, hogy közel sincs lefutva a meccs, ne gondoljon a zuhanyra vagy a sajtótájékoztatóra. Karrierjét 1999-ben fejezte be, s Németország valóságos gyászba borult - főként, hogy hat héttel vörös hajú kedvencük után Steffi Graf is bejelentette visszavonulását.

Becker körül azóta is zajlik az élet, adóbotránya nem vetett rá túl jó fényt, a nagyközönséget azonban még ennél is jobban érdekli szerelmi élete. A félvér hölgyekhez erőteljesen vonzódó híresség válásával és két fiának neveléséről döntő perrel szintén a lapok címoldalára került, sőt a bírósági tárgyalást még a televízió is közvetítette. Az egész világot bejárta Becker sokat emlegetett éttermi afférja, amelyből egy kislány született. Ő eleinte tagadta az ügyet és az apaságot, de azóta egyértelműen bebizonyosodott (tulajdonképpen elég csak ránézni a kislányra), hogy Anna az ő lánya. A teniszező hamar meggondolta magát, s ma már kislánya közös felügyeleti jogáért küzd. A híresen nagy Bayern München-szurkoló Becker már több könyvet is írt életéről, a legutóbbi, Was Kinder Stark Macht címoldalán három gyermekével látható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását