2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Harmadával nő a fűtésszámla

A tavalyinál több mint 30 százalékkal magasabb fűtésszámlára számíthatnak december elején, akiknél távfűtés van, és nem kapnak kompenzációt - számolt be az RTL Klub Híradója. A szokatlan hideg és a korábbi áremelések miatt kell többet fizetni. Tavaly nove
2007. november 19. hétfő 07:04 - Hírextra
Az idei november az előző évinél 2-3 fokkal is hűvösebb. Több átlagot is figyelembe véve körülbelül 1 fokkal lesz hűvösebb - mondta az RTL Klub Híradójának Véber István meteorológus.

A hideg miatt többe kerül a távfűtés is. Egy fokos csökkenés körülbelül 6 százalékkal növeli az energiaköltséget, amely legalább 3 százalékkal növeli a számlát - mondta Balogh Róbert a Főtáv Zrt. szóvivője.

A korábbi áremelések miatt amúgy is nőtt a távfűtés költsége, de a korábbi enyhe idő miatt ezt nem igazán lehetett érezni. Most viszont az is előfordulhat, hogy ha valaki nem kap kompenzációt, akkor annak az áremelés és a tavaly novemberhez képest szokatlanul hideg időjárás miatt több mint 30 százalékkal magasabb távfűtésszámla várható ebben a hónapban, mint egy évvel ezelőtt.

A szakemberek szerint jövőre egy 52 négyzetméteres panellakás éves fűtésköltsége körülbelül 240 ezer forint lesz.

Akik gázzal fűtenek, azok egyelőre jól járnak, ők csak a korábbi gázáremelés miatt fizetnek többet. A gázfűtéses lakások, főleg az újonnan építettek igen jól szigeteltek, és ekkora hőmérséklet-változás még a napi fogyasztásban nem okoz változást - mondta Csallóközi Zoltán, a Fővárosi Gázművek igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását