2023. június 9. - Félix

"Ne legyünk nyulak!"

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke arra buzdította a szervezett dolgozókat, hogy "ne legyenek nyulak"; minderről Miskolcon, a Tiszai pályaudvar szociális létesítményében tartott fórumon beszélt, ahol vasúti dolgozók mellett több más szakma, szaks
2007. november 15. csütörtök 09:41 - Hírextra
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája által november 21-ére meghirdetett Társadalmi Szolidaritás Napja kapcsán a Liga Szakszervezetek elnöke Miskolcon "törvényes harcra buzdított": s ebbe a sztrájkot, demonstrációt és a tüntetést egyaránt beleértette. Mint mondta: "ne legyünk nyulak, ne egymásra várjunk, hanem legyen mindenki bátor".

"Ne bújjunk el. Sztrájkoljunk, szervezzük a sztrájkot, akár privát tulajdonú cégeknél is, mert ott ugyanazok a jogai a munkavállalónak, mint az államiaknál" - hangoztatta.
A fórumon azt is elmondta: ha nem lesz eredmény, egy pillanatra megállnak, megnézik, miként reagál a társadalom, mekkora a szolidaritás.

A Liga elnöke szerint a kormány azokat szorongatja, sarcolja meg, akiket elér. Ezt ahelyett teszi, hogy a gazdaság kifehérítésén munkálkodna, holott a szakemberek szerint ezzel az évi négyezermilliárd forintnyi feketepénznek legalább a felét kifehéríttetné - olvasható az Észak-Magyarországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását