2023. február 7. - Tódor, Rómeó

MSZP: Orbán becsmérli az országot

Magyarország teljesítményét, külpolitikai szerepét becsmérlő, lenéző mondatok azok, amelyeket Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mondott washingtoni látogatása során - közölte Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön az MTI-ve
2007. november 15. csütörtök 18:24 - Hírextra

A Fidesz elnökének szavai érthetetlenek. Magyarország teljesítményét, külpolitikai szerepét becsmérlő, lenéző mondatok ezek - írta közleményében a kormánypárti politikus.

Az egyhetes látogatáson az Egyesült Államokban tartózkodó Orbán Viktor kedden az MTI-nek azt mondta, hogy Washingtonban "látják, hogy Magyarország leszakadófélben levő ország". A Fidesz-elnök szerint Washingtonból szemlélve érthetetlen a magyar kormány Oroszország-politikája, és az, hogy Budapest továbbra is Nyugat és Kelet közötti hídszerepet szánja Magyarországnak, miközben az ország NATO- és EU-tag.

Mesterházy Attila közleménye szerint az amerikai politika meghatározó szereplőivel intenzív és széleskörű kapcsolatot fenntartó koalíciós pártok, illetve a kormány vezetői és szakemberei ilyen véleménnyel, ehhez hasonló megfogalmazással nem találkoztak.

"Ha Orbán elnök úr nem nevezi meg másnak tulajdonított mondatai forrását, Magyarország okkal vonja le azt a következtetést, hogy Orbán Viktor ismét nem mond igazat, sőt mi több, lejáratja hazáját és súlyos külpolitikai kárt okoz" - fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását