2024. május 17. - Paszkál

Kétmilliárdot kapnak a határon túli magyarok

Gyurcsány Ferenc kormányfő vezetésével, hazai és határon túli magyar politikusok részvételével megtartották a Szülőföld Alap Regionális Egyeztető Fórumának alakuló ülését kedden a Parlamentben.
2007. február 27. kedd 18:27 - Hírextra
Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára az ülés után elmondta: a fórumot létrehozó alakuló ülésen véglegesítették a 2007. évi támogatási célokra és prioritásokra beérkezett ajánlásokat.

Ezen kívül meghatározták a 2007. évi pályázat útján elnyerhető támogatásrész mértékét, valamint kialakították az egységes támogatási elveket.

Az alap idén több mint kétmilliárd forint támogatást ad a szomszédos országokban élő magyarságnak. A legnagyobb anyagi segítségben Kárpátalja és a Vajdaság részesül. A pályázatokat március második felében írják ki.

Idén több pénz jut a tényleges támogatásra, mert a rendszer működtetése olcsóbb lett azzal, hogy néhány alapítványt felváltott a Szülőföld Alap.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását