2024. április 24. - György

Folytatódik Kodály országa

A Kodály országa című országos rendezvénysorozat a felvidéki Galántán, a zeneszerző gyermekéveinek színterén, és Székesfehérváron folytatódik ezen a hétvégén. A program keretében bevásárlóközpontokban és forgalmas köztereken szólalnak meg a zeneszerző műv
2007. november 15. csütörtök 09:04 - Hírextra
A Kodály Zoltán születésének 125. és halálának 40. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi évben az OKM és a Balassi Intézet megbízásából, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége
közreműködésével 2007 utolsó negyedévében tizenegy állomást érintő programsorozatot rendeznek, amely a nagyobb magyarországi városokban és egy határon túli helyszínen, Galántán zajlik, helyi kórusok bevonásával - idézte fel az összegzésben a szaktárca.

A rendezvénysorozat célja, hogy Kodály életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevesebb az esély.

A felkeresett városok bevásárlóközpontjaiban, forgalmas közterein zajló rendezvényeken a felkért helyi kórusok tolmácsolásában több blokkban hangzanak el Kodály-kórusművek. Az érdeklődők a koncertek szüneteiben felvételről szóló Kodály-zeneműveket hallgathatnak, kivetítőn a zeneszerző életművét bemutató képeket, filmrészleteket nézhetnek meg. A helyszíneken a zeneszerző életútját és munkásságát bemutató szóróanyagot is szétosztanak.

A programsorozat október 13-án Kecskeméten, Kodály Zoltán szülővárosában kezdődött meg, majd Szolnokon, Sopronban, Győrben, ezt követően pedig Pécsett és Szegeden léptek fel kórusok.
Az elmúlt hétvégén Nyíregyháza és Miskolc következett, most Galánta és Székesfehérvár ad helyszínt a rendezvényeknek, amelyek sora december 1-jén a fővárosban zárul.

A fellépő kórusok között az esemény utolsó állomásán, Budapesten háromnapos utat sorsolnak ki, a nyertesek Kodály Zoltán életútjának fontosabb állomásait kereshetik majd fel a Felvidéken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását