2023. június 3. - Klotild

Életet menthet a kártya

Életmentő egészségügyi kártyát mutattak be csütörtökön Budapesten a Szent Imre Kórházban. B. Király Györgyi, a kártyát kibocsátó Kor Kontroll országos közhasznú szervezet elnöke újságírók előtt elmondta: a kártyán a háziorvosok által összeállított adatok
2007. november 15. csütörtök 14:09 - Hírextra

Hozzátette: az adatok között szerepelnek a kártyatulajdonos betegségei, gyógyszerszedési szokásai, esetleges allergiája, gyógyszerérzékenysége, vércsoportja, hozzájárulása - vagy tiltakozása - a szervei kivételét illetőn, de még azt is, ha vallási meggyőződése miatt nem kíván vérátömlesztést kapni.

Baleset vagy eszméletvesztés esetén a sürgősségi ellátórendszer munkatársai felhívhatják a kártyán szereplő ingyenes számot, amely mögött 24 órás ügyeletben dolgozó mentőorvosok állnak, akik a személyes kódszám ismeretében számítógépes rendszerük segítségével szóban, írásban, faxon, e-mailben közlik a sérült gyors ellátásához szükséges adatokat - mondta a társaság elnöke.

Az adatlapot mindenkinek saját háziorvosa, szakorvosa hitelesíti. A kártya összesen 10 ezer forintba kerül, és több ezer példányban tervezik kiadni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását