2024. március 29. - Auguszta

Vita egy bélyeg miatt

Kína szerdán hivatalosan bejelentette, hogy visszaküldi azokat a Tajvanon feladott leveleket és csomagokat, amelyeken "Tajvan belép az ENSZ-be" feliratú bélyeg van.
2007. november 14. szerda 11:03 - Hírextra
Peking szerint Tajvanon a hatóságok ösztönzik a postát a "Tajvan belép az ENSZ-be" feliratú bélyegek használatára. A Kínai Népköztársaság kormánya válaszként utasította a postahivatalokat, hogy minden ilyen feliratú küldeményt fordítsanak vissza.

Peking szerint a bélyeg Tajvan elszakadásának gondolatát propagálja.

Tajvan azzal védekezik, hogy csak a feladó beleegyezésével ragasztják a "Tajvan belép az ENSZ-be" feliratú bélyegeket a levelekre vagy csomagokra.

Tajvan az 1949-es polgárháború után szakadt el Kínától, ahol a kommunisták szerezték meg a hatalmat. Peking sosem volt hajlandó önálló országként elismerni a 23 millió lakosú szigetet. Tajvan 1971-ig tagja volt az ENSZ-nek. Akkor a helyét Kína kapta meg, amely minden kísérletet meghiúsít, hogy Tajvan (hivatalos nevén Kínai Köztársaság) visszakerülhessen az ENSZ-be.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását