2024. április 28. - Valéria

Új sportcsarnok Erzsébeten

Két év alatt épülhetne fel Erzsébetváros új sportcsarnoka - jelentette be a VII. kerület polgármestere egy szerdai sajtóreggelin. Hunvald György az is elmondta, hogy jövőre ismét pályáznak azért, hogy a régi Zsidónegyed a Világörökség részévé váljon.
2007. november 14. szerda 23:01 - Hírextra
3 milliárd forintból épülhet meg Erzsébetváros új, regionális sportközpontja a Verseny utca, Dózsa György út és a Thököly út által határolt területen. Az 5 emeletes építményt a régi sportcsarnok helyén emelik majd. A 16 ezer négyzetméteres központ két év alatt épülhet fel. Ebben sportpályák, uszodák, jégpályák, tenisz- és bowlingpályák, fitnesztermek is helyet kapnak majd. Az új csarnokban 500 férőhelyes konferenciaterem és 200 gépkocsi befogadására alkalmas parkoló is lesz. Az épületet környezetbarát, geotermikus energiával fűtik. A költségeket az önkormányzat kötvények kibocsátásával fedezi - mondta a Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere.

A kerület kiterjeszti Ezüstkártya programját. Eddig több mint 14 ezer 60 évnél idősebb erzsébetvárosi lakó kapott ilyen kártyát, amivel legalább 1000 üzletben kaphatnak 5-25 százalékos kedvezményt. Mostantól a nagycsaládosok és a gyermeküket egyedül nevelő kerületi polgárok is kedvezményesen vásárolhatnak. A polgármester szerint ez legfeljebb ezer embert érinthet. Az önkormányzat tervei között saját zöldség- és húsüzlet megnyitása is szerepel. Itt a kerület rászoruló lakói 25-50 százalékkal olcsóbban juthatnának hozzá az alapvető élelmiszerekhez - várhatóan 2008 második felétől.

Erzsébetváros a Világörökség részévé tenné a régi Zsidónegyedet. Az UNESCO a kerület pályázatát néhány évvel ezelőtt már elutasította, azóta azonban több épületet is műemlékké nyilvánítottak a területen.

A VII. kerület vezetői az idősek aktivizálása érdekében kidolgozták az "Aktív időskor" tervet. A városrész szórakozóhelyeit már délután megnyitnák az idősek előtt, így azok találkozhatnának az esti programokra érkező fiatalokkal. Ezt szolgálja a "Generációk találkozása" elnevezésű program is. Az idősebbeket az új sportcsarnokban rekreációs központ is várja. A polgármester azt is szeretné elérni, hogy a kerület öregjei átadják tapasztalataikat a fiatalabb generációknak. Példaként a gyermeknevelést és a babysitter-képzést emelte ki. Tervezik egy Idősek Tanácsának létrehozását is - mondta a Független Hírügynökségnek a polgármester.

Hunvald György azt is bejelentette, hogy néhány héten belül átadják az új Garay-piacot. Az épület december 10-ig biztosan elkészül, már csak a tűzoltóság engedélyére várnak. Az árusok már megkapták a kulcsokat, ám kétséges, hogy vállalják-e a költözést a karácsonyi bevásárlási roham közepén.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását