2024. április 27. - Zita

Gyurcsány nem tart a románáradattól

Gyurcsány Ferenc nem tart attól, hogy a magyar munkaerőpiac januári teljes megnyitása után nagy számú román munkavállaló érkezne Magyarországra. A miniszterelnök erről a közös kormányülést követő sajtótájékoztatón beszélt. Gyurcsány kifejtette: a csatlako
2007. november 14. szerda 23:25 - Hírextra
A magyar munkaerőpiac teljes nyitásáról a szerdai közös magyar-román kormányülésen döntöttek, Nagyszebenben. Román állampolgár eddig 254 szakmában vállalhatott akadálytalanul munkát Magyarországon.

A sajtótájékoztatón a magyar állami költségvetésből finanszírozott Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem esetleges román állami támogatása kapcsán Calin Popescu Tariceanu úgy vélte: az oktatási intézménynek előbb a végleges akkreditációt kell megszereznie, ezt követően elemzik a támogatás lehetőségét. A Sapientia Tudományegyetem akkreditációs folyamata még nem zárult le, egyelőre ideiglenes akkreditációval rendelkezik.

A román miniszterelnök arról is beszélt, hogy kormánya a romániai kisebbségi törvényhez hasonló jogszabályt szeretne a magyarországi román kisebbségnek is. Az RMDSZ által sürgetett kisebbségi törvény egyébként hónapokkal ezelőtt elakadt a román parlamentben, általános vitáját a mai napig tartották meg. Tariceanu reméli, hogy előbb-utóbb sikerül közös nevezőre jutni a jogszabály-tervezet bíráló pártokkal és az összes nemzeti kisebbség várakozásait kielégítő kompromisszumos megoldásra jutni.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását