2024. május 2. - Zsigmond

Sabina Puertolas Magyarországon

Pécsett ad koncertet december 9-én Sabina Puertolas spanyol szopránénekes, aki a legutóbb tavaly augusztusban, José Carreras partnereként aratott nagy sikert a baranyai megyeszékhelyen - jelentette be az esemény főszervezője szerdán, sajtótájékoztatón.
2007. november 14. szerda 16:22 - Hírextra
A szopráncsillag Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművésszel, a Helsinki Opera vezető karmestere, Bogányi Tibor dirigálta MÁV Szimfonikus Zenekarral és Pécs Város Gyermekkórusával együtt lép fel a Pécsi Tudományegyetem orvosi kari épületének aulájában - mondta Magoni Zsolt.
Beszámolt arról, hogy a programban a Rigoletto, a Traviata, A sevillai borbély és a Diótörő részletei mellett spanyol dalok, kórusművek, karácsonyi dalok is felcsendülnek.

A főszervező hozzátette: a jegyeket már árusítják, a belépők 2900 és 7900 forint közötti összegért kaphatók. Nagy érdeklődésre számítanak, s remélik, a művészeket teltház, azaz mintegy ezer ember várja Európa egyik 2010-es kulturális fővárosában.

Sabina Puertolas pályafutásával kapcsolatban Magoni Zsolt elmondta, hogy a szopránénekes 2001-ben, a milánói Scalában debütált Verdi: Álarcosbál című operájának Oscar szerepében.
Tehetségére az elsők között figyelt fel a világhírű spanyol tenor, Placido Domingo. Az ő meghívására lépett fel 2004-ben, első alkalommal a Washingtoni Operaház színpadán, ahol ezt követően állandó vendég, s olyan világsztárok partnere lett, mint José Carreras, vagy Rolando Villazon.

Tasnádi Péter, Pécs polgármestere arról szólt, hogy jövő július végén Placido Domingo lesz a baranyai megyeszékhely vendége, a művésszel már megkötötték a megállapodást. A tenort magyar zenekar kíséri, a karmester és az énekes szoprán partnere külföldi lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását