2024. április 20. - Tivadar

Közlekedési káosz a sztrájk miatt

A párizsi metró a szokásos kapacitása 20 százalékával üzemel, a buszoknak körülbelül 15 százaléka jár. Emiatt a Párizsba bevezető utakon összesen mintegy 300 kilométer hosszan vannak dugók.
2007. november 14. szerda 10:51 - Hírextra
A francia főváros utcáit ellepték a kerékpárosok, sok irodai alkalmazott gördeszkán és görkorcsolyán igyekszik a munkahelyére.

A közlekedési dolgozók szakszervezete meghatározatlan időre hirdette meg a sztrájkot. A tiltakozásokhoz szerdán este csatlakozik a Párizsi Opera és a francia nemzeti színház, a Comédie Francaise ((komédi franszez)), majd a jövő héten minisztériumi dolgozók, tanárok és más közalkalmazottak is leteszik a munkát.

Az egyetemisták is tiltakoznak, Franciaország 85 egyeteméből 13-at megszálltak a diákok. Kedden már összetűzés is volt az egyik Párizs közeli egyetemen a rendőrök és az egyetemisták között. A rendőrség gumibotot és könnygázt vetett be a Párizstól nyugatra fekvő Nanterre-ben a hallgatók szétoszlatására.

Elemzők szerint a következő napok sztrájkmozgalma lesz a törésteszt Nicolas Sarkozy francia elnök számára. A különleges közalkalmazotti nyugdíjkedvezményeket már 1995-ben megpróbálta felszámolni Jacques Chirac akkori elnök, de beletört a bicskája: a sztrájkok miatt kénytelen volt meghátrálni.

Nicolas Sarkozy kedden - az Európai Parlament strasbourgi ülésén - keményen kijelentette, hogy semmi sem tántoríthatja el a céljától, és a reformot végigviszi.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását