2024. április 28. - Valéria

A póthaj nem bizonyít semmit

Az úgynevezett Zsanett ügyben készült szakértői vélemény a lány póthajával kapcsolatban önmagában nem bizonyít semmit, attól a lány még a rendőrök autójában ülhetett, hogy nem találtak a póthajjal egyező nyomokat a kocsiban - tudta meg a Független Hírügyn
2007. november 14. szerda 10:47 - Hírextra

 A rendőrök ügyében közben a Budapesti Katonai Bíróság felfüggesztette az eljárást. Decemberig kapott határidőt a vizsgálatok folytatására az ügyészség.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves lány feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták. A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és szabadlábon védekezhetnek.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az állítása szerint megerőszakolt lány ügyében a napokban elkészült szakértői vizsgálat önmagában nem bizonyítja, hogy Zsanett nem volt a rendőrautóban, vagy hogy a lány hazudik. Az, hogy az járőr kocsiban talált minták nem egyeznek a póthajjal, egyelőre csak annyit jelent, hogy ha a lány ült az autóban, akkor nem esett ki a póthajból anyagdarab. Az ügyészségnek az eddigi bizonyítékokat összesíteni kell, az ügyben decemberig hosszabbították meg korábban a vizsgálatot.

Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyben gyanúsított rendőrök katonai ügye - elhagyták szolgálati helyüket - már a katonai bíróság előtt van. A Budapesti Katonai Bíróság azonban felfüggesztette az eljárást, amíg a rendőrök "civil" vonatkozású ügye - vagyis az erőszak kapcsán indult vizsgálat - le nem zárul.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását