2024. május 30. - Janka, Zsanett

Tagad a madridi fővádlott

A 2004 márciusi madridi terrortámadás "afgánnak" nevezett, feltételezett értelmi szerzője nem volt hajlandó válaszolni a törvényszék kérdéseire "az évszázad perének" pénteki tárgyalási napján.
2007. február 16. péntek 15:54 - Hírextra
Csütörtökön kezdődött meg a spanyol fővárosban a per, amelyben a 191 halálos áldozatot követelő robbantássorozat 29 vádlottja áll bíróság előtt, köztük a négy feltételezett értelmi szerzőből három: Rabei Uszman Szájed Ahmed, "az egyiptomi", Belhadzs és Haszan el-Haszki.

A negyedik, Szirhán bin Abdelmadzsid Fakhet, "a tunéziai" meghalt a robbantásokban. Az "egyiptomit" - aki a vád feltételezése szerint az értelmi szerzők között is az első - már csütörtökön meghallgatta a bíróság. Minden vádpontban ártatlannak vallotta magát, elítélte a merényletet, és közölte, hogy nem hajlandó válaszolni a törvényszék egyetlen kérdésére sem.

Valószínűleg ugyanezt a stratégiát alkalmazza Belhadzs is. Belhadzs 1976-ban született Marokkóban. Elfogásáig ő volt az al-Kaida terrorhálózat feltételezett európai szóvivője.

Az ügyészség rendelkezésére álló adatok alapján "Abu Duhanan al-Afgani" néven szerepelt a madridi terrortámadást az al-Kaida nevében vállaló videoközleményben.

A videoszalagra két nappal a merényletek után találtak rá a madridi mecset közelében. Belhadzs közölte pénteken, hogy soha semmilyen kapcsolata nem volt az al-Kaidával, és elítéli a madridi terrortámadást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását