2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ima az esőért

Georgia kormányzója kedden Atlantában szabad téren rendezett közös imádsággal kérte az ég kegyelmét a déli államot sújtó elhúzódó, súlyos aszály ellen. A helyi szabadgondolkodók tiltakozásul a helyszínen demonstráltak.
2007. november 14. szerda 12:45 - Hírextra
Sonny Perdue republikánus kormányzóval együtt több száz hívő kulcsolta imára a kezét a felhőtlen mennybolt alatt. Mellettük ugyanakkor az atlantai szabadgondolkodók társaságának tucatnyi tagja protestált arra hivatkozva, hogy a hivatali ima megsérti az állam és egyház szétválasztását, holott ezt a vívmányt az Egyesült Államok Alkotmánya rögzíti. Hogy lett-e eső, még nem tudni.

A kormányzó korábban azért egyéb lépéseket is tett az évtizedek óta legpusztítóbbnak tartott szárazság okozta problémák megoldására, így például vízkorlátozást vezetett be.
A csapadékhiány a szomszédos Alabamát és Floridát is érzékenyen érinti, s az észak-georgiai Lanier-tóból nyerhető víz megosztása már politikai csatározásokhoz is vezetett az államok között.
A környezetvédők szerint a térségben kialakult vízhiány a hatékony természetvédelmi intézkedések hiányának és az ellenőrzés nélkül burjánzó városi fejlődésnek köszönhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását