2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az oroszok mindent el tudnak lopni

Elrabolták az ellophatatlant Moszkvában: egy Maybach márkájú kocsit. Ezek az autók ugyanis ellophatatlannak számítanak az egész világon. Az eset kedden történt Moszkva belvárosában. A tettesek egy doboz tejet vágtak a szélvédőhöz, mire kiugrott a sofőr.
2007. november 14. szerda 11:59 - Hírextra
Ekkor ketten elkapták, elvették a telefonját, visszatuszkolták a kocsiba és elhajtottak, majd a város határán túl kidobták. Mire a vezető eljutott a rendőrségre, a kocsinak alighanem örökre nyoma veszett. A rendőrök szerint az Oroszországban ellopott ilyen klasszisú autók zömmel Délkelet-Ázsiában találnak gazdára, illetve onnan rendelik meg ellopásukat.

A kocsi nem volt biztosítva lopás ellen, mivel gazdája úgy vélte: van sofőrje, testőre, és a Maybach különben is ellophatatlan. A sors iróniája, hogy a lopás idején a testőr éppen a tulajdonost kísérte, így nem volt a helyszínen.

Az elkötött Maybach 57 ára mintegy 600 ezer euró (közel 152 millió forint) volt. Tulajdonosa a moszkvai lapok értesülései szerint egy orosz tévéproducer.

A Maybach Motorenbau cég 1909-ben alakult a Zeppelin cég égisze alatt, s előbb a léghajókhoz gyártott hajtóműveket, csak később állt át luxusautókra. A Mercedes Benz a kilencvenes években vette meg a vállalatot, 1997-ben mutatta be és 2000 után kezdte forgalmazni az első új Maybachot.
A kocsi 550 lóerős motorjával 5,4 másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres sebességre. A Maybach érdekessége, hogy egymilliónál is jóval több opciót kínálnak a gyártók, vagyis minden részletet a vásárló kívánságára alakítanak ki, így nincs a világon két egyforma kocsi.

Moszkvában az idén 10620 autót loptak el eddig: ennek mintegy 30 százaléka hazai gyártású volt. A külföldi márkák közül a Volkswagen és a Toyota a legnépszerűbb a tolvajok körében, de már több tucat Porschét, nyolc Bentleyt, egy Rolls Royce-t és egy Hummert is elkötöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását