2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mehet a szennyvíztisztító

A nyíregyházi önkormányzati közgyűlés véglegesítette az Európai Unió által az első pályázati körben már jóváhagyott, 15 milliárd forint értékű térségi szennyvíztisztító beruházás műszaki tartalmát, az önerő finanszírozásának módját és a rendszer árképzésé
2007. november 13. kedd 13:46 - Hírextra

A 2010-re megvalósuló beruházás során Nyíregyháza még csatornázatlan, városszéli részein, valamint a szomszédos Kálmánházán, Kótajban és Nyírpazonyban épül ki a hálózat a korszerű tisztítóteleppel együtt - mondta az önkormányzati vezető.

Hozzátette: a mások számára is mintaként szolgáló, döntően az unió támogatásával megvalósuló fejlesztéshez az önerőt egyenlő arányban biztosítják az érintett önkormányzatok, lakosok és a rendszert majd működtető Nyírségvíz Részvénytársaság.

A polgármester tájékoztatása szerint a társaság kötvényt bocsát ki a finanszírozásához, s annak visszafizetési garanciáját megfelelő árképzéssel, a működtetési bevételből teremti meg.
Csabai Lászlóné azt is elmondta, hogy az uniós projekt angol szakértői a meglévő nyíregyházi szennyvíztisztító telep bővítését vetették fel, ez azonban a hazai szakemberek szerint csak nagy nehézségek árán lenne megoldható.

A bővítéshez ugyanis területet kellene vásárolni a várost övező parkerdőből, továbbá az átépítés a telep kapacitása egy részének leállításával is járna, ami a jelenlegi szennyvízfogadás szempontjából elképzelhetetlen.

Így a tervezők jelenleg egy második szennyvíztisztító telep építésében gondolkodnak, s a november végi, végső műszaki egyeztetésre, valamint januárban Brüsszelbe is ezt az elképzelést nyújtják majd be jóváhagyásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását