2024. április 29. - Péter

Magyar filmek a szomszédban

A kortárs magyar játék- és dokumentumfilm-gyártás legjobb alkotásait bemutató filmhét kezdődött el Bukarestben. A megnyitón részt vett Eperjes Károly, Csányi Sándor és Bereményi Géza.
2007. november 13. kedd 16:55 - Hírextra

A román kulturális minisztérium és a bukaresti Magyar Kulturális Intézet együttműködéseként rendezik meg november 12-17. között a bukaresti Magyar Filmhetet.

Beke Mihály András, a kulturális intézet igazgatója az MTI-nek elmondta: az első magyar-román együttes kormányülésen aláírt kulturális együttműködés szellemében szervezett eseményt Bereményi Géza Turné című filmjével nyitották meg.

A szervezők válogatást készítettek a legújabb magyar filmes nemzedék legsikeresebb alkotásaiból, különös tekintettel a román művészek részvételével készült filmekre. Így a bukaresti közönség megnézheti a Kontroll, a Taxidermia, a Fehér tenyér, a Szabadság, Szerelem, a Sose halunk meg, a Wittman-fiúk, a Dolina, valamint a Lora című filmeket.

Levetítik még az Eperjes Károly-Bereményi Géza filmes portré keretében a Turné, az Eldorádó, és a 6:3, avagy játszd újra, Tutti! című alkotásokat. Dokumentumfilm-válogatást is bemutatnak a Film.dok magyar-román dokumentumfilm-fesztivál díjazott alkotásaiból.

Az említett művészek mellett a rendezvény díszmeghívottja Koltai Róbert és Herendi Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását