2024. március 29. - Auguszta

Kifalazott százlábúk

Százlábúak örökös inváziója ellen falazza el magát egy falu Bajorországban. Obereichsta:ttet minden évben százlábúak ezrei özönlik el ősszelenként már évszázadok óta.
2007. november 13. kedd 09:07 - Hírextra
"Tavaly volt eddig a legborzalmasabb. Mindent elleptek a százlábúak, hemzsegtek az utcákon, a kertekben, az udvarokon, mintha csak horrorfilmet láttunk volna. Lépni nem lehetett anélkül, hogy szét ne tiporjunk tucatnyit. Irtózatos volt a bűz is" - mondta a német sajtónak az egyik lakos.

"Megpróbáltunk teljes elsötétítéssel védekezni, lekapcsoltuk az összes utcai lámpát. Hiába, ezek csak jönnek" - magyarázta a polgármester.

Hogy honnan jönnek, azt a faluba hívott rovarszakértők sem tudták megmondani, így a százlábúak "fészkes" kiirtása nem jöhetett szóba. Méreggel sem lett volna ildomos küzdeni ellenük, mert túl nagy mennyiségre lett volna szükség. Végül a falu a fal mellett döntött. Méretre messze elmarad a beruházás a kínai nagy faltól, de még a berlinitől is, csupán 30 centire magasodik. A lényeg, hogy fémből készül és olyan ívben hajlik vissza a teteje, hogy ne tudjanak átmászni rajta a százlábúak.
Amúgy lehet, hogy sok lúd disznót győz, de biztos, hogy sok százlábú mozdonyt. 1900-ban esett meg, hogy képtelen volt a vonat a helyi állomásról elindulni, mert a rengeteg szétlapított százlábútól túl síkosak lettek a sínek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását