2024. április 23. - Béla

Kényszerrel kezelik

Kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság hétfőn annál a férfinél, aki tavasszal családjával tisztítókúrába kezdett, ám az ezzel járó éhezésbe májusban belehalt élettársa, kislánya pedig teljesen legyengült. A szakértők szerint erre azért van szükség, me
2007. november 13. kedd 06:49 - Hírextra
A férfire, halott élettársára és legyengült 2 éves kislányára egy rokon bejelentése alapján találtak rá a rendőrök III. kerületi lakásukban még május közepén. Kiderült, hogy a 37 éves férfi 10 éve tartott rendszeresen háromhetes tisztítókúrákat. A böjtben a várandós élettársa is részt vett, ám a kúra vége előtti napokban elvetélt, majd elvérzett. Gyermeküket életveszélyes állapotban, lesoványodva vitték kórházba. A kislány azóta már jobban van és egy rokonuknál él jelenleg.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Egyrészt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölési kísérlettel, illetve élettársával kapcsolatban segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

Az előzetes elmeszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a férfi kóros tudatzavarban szenvedett a kúránál, az újabb vélemény szerint pedig jelenleg is ez az állapot áll fent. Ezért kell tartani a bűnismétléstől és ezért van szükség - a szakember szerint - a kényszergyógykezelésre. A Budai Központi Kerületi Bíróság ezért hétfői döntésével megszűntette az előzetes letartóztatást és elrendelte a kezelést. Mindez az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történne szigorú felügyelet mellett.

A férfi ügyvédje fellebbezett a döntés ellen. Kamarás Péter a Független Hírügynökségnek elmondta, aggályosnak tartja azt, hogy a szakvéleményt úgy alakították ki, hogy mindössze kétszer félórát beszélgettek védencével. Véleménye szerint többre lett volna szükség. Kamarás Péter közölte azt is, hogy a bűnismétlés veszélyét sem érti, hiszen a férfi élettársa már meghalt, kislánya pedig nincs vele. Az ügyvéd kifogásolta ezentúl azt is, hogy a teljes szakvéleményt - ami alapján döntött a bíróság - ő még nem is láthatta.

Kamarás Péter leszögezte, hogy védence - állítása szerint - már teljesen egészséges és felfogja, ami történt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását