2024. április 29. - Péter

Rúzsa Magdi UNICEF gálán fog énekelni

A magyar Megasztár-verseny győztese, Rúzsa Magdi is énekel azon a nemzetközi gálán, amelyet az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete és több ország regionális televíziója rendez november 15-én Mariborban - jelentették be hétfőn a Spinoza Házban rendez
2007. november 12. hétfő 14:59 - Hírextra

A nagyszabású zenei koncertet abból az alkalomból rendezik, hogy Szlovénia január elsején átveszi az Európai Unió elnökségének tisztét, Maribor pedig elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2012 címet - derült ki a tájékoztatón.

A rendezvény szervezői az est bevételét az UNICEF AIDS-ellenes programjának támogatására ajánlják fel. A gálán Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Magyarország és Olaszország operaénekesei és könnyűzenét éneklő sztárjai lépnek fel, többségükben dél-szláv származásúak vagy kötődésűek.

Ezért is gondolt az UNICEF Magyar Bizottsága arra, hogy Rúzsa Magdit kérik fel, énekeljen a gálán, méghozzá első színpadra lépőként - hangoztatta Kecskeméti Edit, a nemzetközi szervezet magyarországi bizottságának igazgatója.

Rúzsa Magdi az Eurovíziós Dalversenyen előadott saját szerzeményét, az Aprócska Bluest, valamint az Ederlezi című számokat adja majd elő.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a szervezet AIDS kampányának egyik "arca", Roger Moore, aki személyesen ugyan nem tud részt venni a maribori eseményen, ezért közelmúltbéli magyarországi látogatása során rögzített egy rövid video-üzenetet a gála helyszíni közönsége - és a tévénézők - számára.

Az esemény szervezője a maribori regionális televízió, az RTS, amely horvát, olasz, osztrák, szlovén és magyar regionális televíziós csatornákkal, köztük a Szombathelyi Televízióval, fogott össze a siker érdekében.

A Szombathelyi Televízió élőben közvetíti a november 15-én, este 8 órakor kezdődő gálát, a Hálózat Televízió pedig úgynevezett csúsztatott élő adásban, egy órával később követi az eseményeket - közölte Váradi Gábor ügyvezető igazgató.

A televíziós közvetítés ideje alatt adománygyűjtés is folyik a résztvevő országokban. Az UNICEF Magyar Bizottsága is várja az adományokat, sms küldésével vagy pénz átutalásával.

A rendezők azt remélik, hogy a jótékonysági est közel 100 ezer euróval támogathatja majd az AIDS gyermekáldozatait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását