2024. április 25. - Márk

Orbán: nehéz út vár a kormányra

Komoly erőfeszítéseket kell tennie mind a szerb, mind a magyar kormánynak, hogy a két ország versenyképes legyen - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban, miután tárgyalt Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel.
2010. november 26. péntek 15:50 - HírExtra
Jól jellemzi a helyzetet, hogy a Budapest és Belgrád között közlekedő vonat sebessége 60 km/h, "miközben Európában a 300 km/h-t ostromolják. Márpedig mi azokkal akarunk versenyezni, akik ma már óránként 300 kilométeres sebességgel közlekednek" - mondta a magyar kormányfő.

Orbán Viktor és kísérete - köztük kormányának három minisztere - több mint egy órán át tárgyalt a szerb miniszterelnök vezette küldöttséggel. A magyar kormányfő kora délután Boris Tadic szerb elnökkel kezdett megbeszélést.

Jobb, ha egy országot a piacról finanszíroznak gazdasági megfontolások alapján, mint ha nemzetközi pénzügyi szervezetek finanszíroznak politikai megfontolások alapján - jelentette ki Orbán Viktor, miután tárgyalt Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel.

A magyar miniszterelnök a B92 független szerb tv-állomás újságírójának a kérdésére válaszolt, amely a két országnak a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött korábbi megállapodására vonatkozott. Orbán Viktor elmondta: Szerbiához hasonlóan Magyarországnak is szüksége volt az IMF-megállapodásra, "egyébként csődbe mentünk volna", de "eljött a pillanat, amikor úgy gondoltuk, most már a saját lábunkra tudunk állni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását