2024. április 29. - Péter

Lezárult a színházi törvény koncepciójának szakmai vitája

Lezárult a színházi törvény koncepció-tervezetének szakmai vitája, a jövő héten munkacsoportok kezdik meg a törvénytervezet részleteinek kidolgozását, s a tárca még ebben az évben szeretné benyújtani a kormánynak a jogszabály koncepcióját - tájékoztatta a
2007. november 9. péntek 17:47 - Hírextra

Lezárult a színház-, zene- és táncművészet szervezeteinek működéséről, állami támogatásáról és sajátos munkajogi szabályairól szóló törvény koncepciójának szakmai vitája - olvasható a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint a Magyar Színházi Társaság a pénteki határidőre megküldte a tárcának a szakmai szervezetek javaslatait. Ezt követően elkezdődik a koncepcióval kapcsolatos államigazgatási eljárás, a tárca még ebben az évben szeretné benyújtani a kormánynak a törvény koncepcióját.

A törvény kidolgozásának célja, hogy tiszta helyzetet teremtsen az előadóművészeti intézmények finanszírozásában, a munkajogi kérdésekben és a nyilvántartásban.

A törvénytervezet konkrét szakmai tartalmainak kidolgozására a szaktárca - a szakmai szervezetek delegálása alapján - munkacsoportokat kér fel, akik részt vesznek a nyilvántartásba vétel szempontrendszerének, a finanszírozás rendszerének és a terület sajátos munkajogi szabályozásának előkészítésében. Ezek a munkacsoportok a jövő héten kezdik meg munkájukat - áll az összegzésben.

Az OKM október 1-jén adta át az előadóművészeti terület reprezentatív szakmai és érdekvédelmi szervezeteinek a törvény koncepcióját. Megállapodás született, hogy a tagszervezetekkel megtárgyalt véleményüket, kiegészítéseiket, módosítási javaslataikat a minisztérium szakértőivel együttműködve november 9-ig a Magyar Színházi Társaság útján eljuttatják a tárcához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását