2022. szeptember 28. - Vencel

Igen az atomerőműre

A török parlament pénteken elfogadta az ország első nukleáris létesítményéről szóló törvényjavaslatot. Ha Abdullah Gül török elnök jóváhagyja a döntést, az energiaügyi minisztérium elkezdheti az építkezések előkészítését. Törökország három atomerőmű építé
2007. november 9. péntek 22:00 - Hírextra
A török parlament csütörtök délután kezdte tárgyalni az atomerőművek ügyét. Az ellenzéki pártok és a környezetvédők támadták a törvényjavaslatot, mert szerintük egy atomrőmű veszélyt jelent az ország lakosságára és a környezetre.

A török kormány azzal érvelt, hogy a tervezett három erőmű olcsóbb enerigát állít majd elő, a környezetet kevésbé szennyező módon. A fejlesztésekkel Törökország enyhíthet nyersanyagfüggőségén is - mondták kormánypárti képviselők a vitában.

Ha Abdullah Gül, török elnök jóváhagyja a döntést, az energiaügyi minisztérium megkezdheti az erőművek helyszíneinek kiválasztását és a tenderek kiírását. A tervek szerint évi 5000 megawatt eletromos áram termelhető majd a három atomerőműben. Összahasonlításképpen, Magyarországon a paksi atomerőműben 1840 megawatt áramot termelnek évente.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását